odontologia preventiva en vic

Odontologia Conservadora

L'odontologia conservadora s'encarrega de restaurar els teixits durs de la dent que hagin estat destruïts. Ens permet prevenir, guarir, mantenir, tenir cura i conservar les dents mitjançant tècniques restauradores.

Les càries poden afectar l'estructura dentària, destruint únicament l'esmalt o progressar a situacions de major gravetat infiltrant-se en teixits més profunds com són la dentina, la polpa o nervi dental.

L'odontologia conservadora va íntimament lligada a la pràctica de l'odontologia preventiva ja que l'objectiu és comú: tractar de conservar les peces dentals en tota la seva integritat, amb la mínima invasió, evitant extraccions o altres tractaments més invasius.

L'odontologia preventiva es basa en dur a terme de manera constant i correcta tractaments d'higiene i revisions odontològiques i mèdiques periòdiques. En aquest cas, no és només el dentista qui ha de ocupar-se de desenvolupar el seu treball, sinó també el pacient, qui ha de dur a terme una fèrria disciplina d'higiene bucodental diària. Només així es poden prevenir de manera més eficaç i duradora l'aparició de problemes dentals. Mitjançant les revisions i controls periòdics es poden tractar i solucionar-se amb facilitat alteracions que, si no és així, poden comportar problemes majors i tractaments més invasius.

Tècniques que s'utilitzen:

Reconstrucció, Obturació o empastament

Amb els empastaments es poden restaurar tot tipus de càries. Prèviament, s'ha de dur a terme l'eliminació del teixit destruït a través de la perforació i la desinfecció local de la dent. Posteriorment, es duu a terme el reblert de l'espai amb una resina composta. Amb aquesta tècnica i els millors materials aconseguim una excel·lent rehabilitació de l'anatomia de la peça dental.

Endodòncia

És la branca de l'odontologia especialitzada en tractar els conductes radiculars de la dent que col·loquialment, i mal anomenat, es coneix com "matar el nervi". El tractament es basa en extreure parcialment o totalment la pulpa dental que ha estat danyada o infectada per després omplir l'espai dental i així tornar a donar-li la funcionalitat a la peça i acabar així amb el dolor ocasionat per la pulpitis i aconseguir un segellat biològic al pas de bacteris que eviti problemes posteriors en els teixits de suport de la dent. Gràcies a realitzar aquest tractament evitem l'extracció de la peça dental.

Quan és necessària l'endodòncia?

- Per una càries dental profunda i la infecció ha arribat a la dentina, afectant als conductes radiculars.
- Per dents fracturades quan aquesta fractura permet l'entrada dels bacteris als conductes radiculars provocant una necrosi pulpar.
- Per traumatismes severs: cop a l'arrel de la dent que provoca la infecció dels conductes.

Truca'ns:

On som:

Plaça Divina Pastora 8 - Vic

Horari:

Dilluns a dijous: 10 - 14 i 15 - 20 h. Divendres: 10 - 14 h.

Sol·licitar Cita Online

    Accepto els termes de la Política de Privacitat