tratamientos-periodoncia

Periodòncia

La periodòncia és una especialitat de l'odontologia que s'encarrega de la prevenció, diagnòstic i tractament de les genives, així com l'os i teixits de suport de les dents, considerant aquests com el conjunt de lligaments que tenen com a fi fixar la dent al alvèol ossi. En alguns casos, no és suficient amb realitzar una neteja dental al dentista per acabar amb la placa, la tosca i la inflamació de les genives. És llavors quan l'odontòleg ha de valorar si cal fer un curetatge amb raspat dental i allisat radicular inclosos.

Tractaments Periodontals

Els trastorns periodontals poden aparèixer a qualsevol edat, encara que és a partir dels 30 anys quan adquireix més rellevància. Hi ha certs indicis que poden portar-nos a pensar que tenim alguna malaltia periodontal: - Sagnat de genives durant el raspallat.

- Genives envermellides.

- Mal alè durador.

- Pèrdua de dents o separació dels mateixos.

La periodontitis és una infecció bacteriana que destrueix poc a poc el teixit que sosté a les dents: les genives, però també l'os i el lligament periodontal. La malaltia periodontal pot originar la formació de bosses entre dents i genives, les que poden acumular placa i necessitar un tractament.

Els tractaments més comuns que es realitzen són:

Raspats

Neteja bucal amb anestèsia que s'utilitza per netejar i desinfectar l'acumulació de tosca i bacteris que queden sota de les genives. És el tractament bàsic per a la periodontitis.

Cirugía periodontal

Consisteix en el conjunt d'intervencions a realitzar per al tractament de les malalties periodontals. Comprèn des de tècniques de regeneració fins empelts de teixit connectiu.

Truca'ns:

On som:

Plaça Divina Pastora 8 - Vic

Horari:

Dilluns a dijous: 10 - 14 i 15 - 20 h. Divendres: 10 - 14 h.

Sol·licitar Cita Online

    Accepto els termes de la Política de Privacitat