Necessito una endodòncia?

Des ORALVIC, després d'una gran trajectòria com a clínica dental a Vic, ens agradaria aprofitar el següent post del nostre blog per parlar-vos sobre un dels procediments mèdics més habituals i eficaços que tenim avui en dia per preservar la salut de la nostra somriure: l'endodòncia.
El primer que has de tenir present és que la prioritat de qualsevol odontòleg sempre ha de ser intentar mantenir la dentició natural de qualsevol pacient. De fet, l'extracció i la substitució de la dent sempre s'ha de realitzar quan no hi ha altra alternativa.

En què consisteix una endodòncia?

El procediment de la endodòncia és senzill: s'extirpa la polpa dental que està en els conductes de la dent i posteriorment s'omple aquest espai amb un material especial desinfectat per tornar-li a la dent la funcionalitat que abans tenia. Així la dent pot exercir la funció que abans tenia.

En algunes ocasions, quan la càries dental és gran, pot ser que a més d'això, sigui necessari col·locar un pern per subjectar la dent, que després es protegeix amb una funda o una corona perquè puguis seguir amb la teva vida diària sense patir cap tipus de incomoditat.

Perquè una endodòncia sigui realment efectiva per al pacient, és altament recomanable que la dent no hagi estat infectat durant molt de temps, ja que aquest fet faria molt difícil la seva completa recuperació, això es tradueix en revisions i controls anuals per així evitar les futures càries i infeccions

En quins casos es recomana fer una endodòncia?

Quan una persona pateix un dolor dental molt fort, és un símptoma que la infecció ha arribat el nervi de la dent, per la qual habitualment a part de tractar la càries s'ha d'extirpar el teixit pulpar necròtic per la infecció. En altres casos, la infecció ha pogut estendre lentament sense que pateixi dolor al pacient, sent l'endodòncia igualment necessària.

Llámanos:

Dónde estamos:

Plaça Divina Pastora 8 - Vic

Horario:

Lunes a jueves: 10 - 14 y 15 - 20 h. Viernes: 10 - 14 h.

Solicitar Cita Online

    Acepto los términos de la Política de Privacidad