Consells per a una perfecta higiene bucal a nens

Si ets pare, no hi ha dubtes que la seguretat i la salut dels teus petits estan per sobre de tot. Cuidar-los i educar-los perquè creixin sans i forts és una tasca difícil que està composta de moltíssims petits gestos. Un d'ells és, sense cap dubte, l'aprenentatge i manteniment d'una perfecta higiene bucal en nens.

En un article anterior en aquest mateix bloc, ja us vam comentar alguns consells per a una higiene bucodental perfecta. No obstant això, en aquesta ocasió ens agradaria centrar-nos en els més petits de la casa. Esteu preparats? Comencem!

En primer lloc, abans d'oferir la primera recomanació, cal deixar clar que ensenyar als més petits a tenir cura de la seva salut dental és fonamental per evitar problemes en el futur. A més, evitar l'habitual por al dentista comença a edats primerenques, de manera que hem de tenir molta precaució i començar la seva educació des de ben d'hora.

Consejos higiene bucal en niños

7 consells per a una perfecta higiene bucal a nens

1- Sabies que la higiene dental comença fins i tot abans que surti la primera dent? El més important serà establir les bases per a uns bons hàbits futurs. Encara que no hi hagi dents de llet encara, ens haurem de preocupar de les genives i la llengua, eliminant qualsevol resta de lactància.

2- Les dents de llet tenen una gran importància en la salut bucodental dels nostres fills. Sabies que una càries en aquestes peces pot suposar un alt risc que la dent permanent resulti infectat? En aquesta fase, és molt important aconseguir que els petits vagin adquirint hàbits per si mateixos, raspallant-se les dents cada dia.

3- Un cop totes les dents han sortit, la rutina de raspallat dels nens no és diferent a la d'un adult. Sempre després de cada àpat i abans d'anar a dormir, amb un raspall de filaments suaus i no oblidant-nos de cap zona.

4- Vols aconseguir que la higiene bucal a nens no sigui un malson? Tracta de convertir-lo en alguna cosa divertida. Hi ha pastes de dents especials per a nens, cançons educatives, podem fer petites bromes ...

5- Cal evitar l'abús de dolços, sucs no naturals, pastisseria industrial ... El sucre serà un enemic a combatre durant tota la infància.

6- Com a pare, ets el millor exemple per als teus fills. Si els més petits veuen que els grans es raspallen les dents cada dia, ells també ho faran.

7- En darrer lloc, no t'oblidis de passar revisions periòdiques per comprovar que no existeixin  de sarro càries o flegmons.

Llámanos:

Dónde estamos:

Plaça Divina Pastora 8 - Vic

Horario:

Lunes a jueves: 10 - 14 y 15 - 20 h. Viernes: 10 - 14 h.

Solicitar Cita Online

    Acepto los términos de la Política de Privacidad